Omgeving

HIER IS HET LEVEN TE MOOI OM ER NIET VAN TE GENIETEN…..

Rondom Gasterie De Auw Fotsch

Gasterie De Auw Fotsch ligt in een heerlijk landelijke omgeving in het rustieke kunstenaarsdorpje Geverik. Dit gehucht wordt omringd door landerijen en grenst aan het Kelmonderbos.
In dit door Natuurmonumenten beheerde bos (10 hectare) kunt u vrij wandelen op de wegen en paden, van zonsopgang en zonsondergang. 

Het Kelmonderbos is een hellingbos.
Hier voeden talrijke bronnetjes een stroompje, dat geleidelijk groter wordt en rustig richting Beek kabbelt. Aan deze beek ontleent het nabijgelegen dorp Beek dan ook zijn naam.


Zuid-Limburg staat bekend om de bourgondische gastvrijheid, de ruimte én de vele wandel- en fietsroutes. Onze accommodatie bevindt zich dan ook “aan de poort van het prachtige Heuvelland’.

 

beekje in Kelmonderbos
Boswandeling in Zuid Limburg

Rondom onze accommodatieGasterie De Auw Fotsch, is enkel natuur en je kunt kiezen uit allerlei wandel- en fietsroutes. Je wandelt vanuit het huis tussen velden en bossen regelrecht het Limburgs Heuvelland in. Direct langs het huis loopt een prachtige wandelroute.

Het Limburgse Heuvelland leent zich ook uitstekend voor een fijne tourtocht op de racefiets, e-bike of mountainbike. In het juiste seizoen waan je je werkelijk in Toscane… En de picknickmand kan op bestelling gewoon mee! 

De Auw Fotsch ligt midden in een Nordic Walking gebied. Ook op de motor kunt u waanzinnig genieten van de Ardennen, de Eifel en Noord-Limburg (routes zijn beschikbaar).

Aanraders in de omgeving

Beek

Het gezellige centrum van Beek is gelegen op slechts 1 kilometer afstand van de vakantiewoning. Hier vind je leuke terrassen, restaurants en winkels. 

Op woensdagmorgen is op het dorpsplein een weekmarkt te bezoeken. Op loopafstand vind je het oorlogsmuseum Eyewitness, hét Tweede Wereldoorlog-museum van Limburg. Hou je van winkelen in een gezellige Shopping Mall? Dan moet je zeker even een bezoek brengen aan De Makado.

Verder is Beek (Geverik) ook erg centraal gelegen voor een bezoek aan de bruisende stad Maastricht, Valkenburg, Sittard, Aken of Luik.

Kerk in Beek Zuid Limburg

Kasteel Elsloo

Oud Elsloo fietsen Zuid Limburg

Een leuk dorpje in de buurt is Elsloo met haar prachtige oude kern. Aan de zuidzijde van het dorp, aan de voet van de Maasberg, ligt het adembenemende kasteel Elsloo

Hier kun je lekker op het terras zitten en heerlijk lunchen of dineren. Kasteel Elsloo is door Michelin met een Bib Gourmand onderscheiden. Een kwaliteitskeuken, waar seizoensgebonden gerechten in ‘the picture’ staan. Zeker de moeite waard!

Deze omgeving leent zich ook uitstekend voor een prachtige wandeling langs het kanaal, Bunder- en Elsloërbos. Je vindt diverse routes in onze accommodatie.

Meer over de omgeving

Winterlandschap Limburg
Omgeving
Annemieke Ernes

Zuid Limburg

Als je op Wikipedia kijkt bij ‘Zuid Limburg’, dan staat er: “Zuid Limburg heeft binnen Nederland een zeer uitzonderlijke ligging. Het is een klein gebied,

Lees verder »
Elsmuseum
Omgeving
Annemieke Ernes

Mergeland-Route

De Mergellandroute is een door de ANWB uitgestippelde toeristische route die je met de auto of motor kunt volgen (110km), maar natuurlijk ook met de

Lees verder »

Waar kun je ons vinden

Gasterie De Auw Fotsch
Kapelstraat 8
6191 RG, Geverik (Beek)

NIEUWSBRIEF ONTVANGEN?

Nieuwsbrief

opgeven nieuwsbrief

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.