Over Ons

Gastheer en gastvrouw

Wij zijn Jan en Annemieke Ernes en runnen vanaf 2009 met veel passie de vakantiewoning De Auw Fotsch met, indien gewenst, B&B service.

Wij vormen een gezin met vier geweldige zonen Lars, Rens, Stan en Max. Alleen Max woont nog bij ons thuis want de andere drie zijn inmiddels al ‘uitgevlogen’. Onze viervoeter Senna -een Australian Shepherd- en een paar kippen maken ook deel uit van ons gezin rondom De Fotsch.

De Auw Fotsch ligt in het kunstenaarsdorpje Geverik net buiten Beek. In en rondom Geverik is het ‘pur sang’ genieten van saamhorigheid, buitenleven, rust en ruimte.

Het runnen van een vakantieplek aan huis is ontstaan uit een sterk gevoel van zelf genieten in deze prachtige, landelijke omgeving. “Hoe mooi zou het zijn als wij andere mensen ditzelfde gevoel kunnen geven?” zeiden wij iedere dag tegen elkaar. Tijdens een heerlijk ontbijt buiten op het terras kun je genieten van het geluid van vogels, tokkelende kippen in de wei en het geluid van geitjes bij de achterburen. Fantastisch toch? 

verse eitjes

Gastvrijheid

In 2009 hebben wij deze vakantiewoning met B&B service geopend en ruim 10 jaar later doen wij dit nog iedere dag met veel passie en plezier!

In de loop der jaren is gebleken dat onze kracht ligt in een combinatie van gastvrijheid, het bieden van een landelijke plek achter onze eigen boerderij, genieten van mensen én de wens om onze gasten een leuke tijd in deze prachtige natuur te bezorgen.

Vanuit ons hart zijn wij allebei zoals je dat noemt ‘mensen-mensen’.  

Zelf heb ik ruim 10 jaar voor de KLM gewerkt waarbij de facetten reizen, gastvrijheid en ‘de klant koning laten voelen’ centraal stonden. Ook in andere functies heb ik gemerkt dat netwerken, zorgzaamheid en met humor genieten mét en van mensen mijn passies zijn. 

Jan heeft vanuit zijn arbeidsverleden ook een sterke passie voor het ontmoeten van mensen en ‘de klant is koning’ te laten voelen. Sinds 2007 hebben wij een garagebedrijf -Vakgarage Ernes- waarbij wij onze  passies kunnen vormgeven. Zo ook met het runnen van De Fotsch!

Onze Fotsch ligt aan een prachtig wandelpad richting bos en landerijen, een plek waar wij allemaal zo genieten! Dus vinden wij het heerlijk om mensen uit allerlei landstreken te mogen ontvangen en te laten kennis maken met de prachtige omgeving rondom Geverik & Beek. Er is veel te ontdekken, de rust zorgt voor onthaasten en lekker tot jezelf of tot elkaar te komen…. 

Vier je droomvakantie bij ons in Zuid-Limburg…..

Gasterie de Auw Fotsch, Limburg
Logo de auw fotsch

Geschiedenis van De Auw Fotsch – vakantiewoning met B&B service 

De verenigde boeren van Geverik begonnen ooit een boterfabriek, zodat ze hun eigen melk konden verwerken tot boter. De naam ‘fotsch’ is feitelijk een nabootsing van het geluid van de karnton, ‘fotsch – fotsch – fotsch 

De Fotsch was als boterfabriek in gebruik van 1899 tot 1915. In 1917 heeft de heer J. Dirx samen met zijn echtgenote Catherina (Net) Coumans de fotsch gekocht en verbouwd tot woonhuis/boerderij, om er zo met hun jonge gezin te wonen en te werken. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werd de schuur aangebouwd en enkele jaren later werd het oorspronkelijke deel van de Fotsch verhoogd, zodat een echte bovenverdieping ontstond. 

In 1970 nam de jongste zoon van het gezin Matth Dirx het huis over van zijn ouders en in 1976 werd het interieur drastisch verbouwd en aangepast aan de moderne tijd. In 1999 werd Jan Ernes (zoon van de jongste dochter Nettie Dirx) de derde generatie eigenaar van de Fotsch. Wederom werd het gebouw aangepast aan de moderne tijd. Bovendien werd voor oom Matth een aanleunwoning gerealiseerd achter de Fotsch, met uitzicht op de landerijen in de nabije omgeving.

Deze aanleunwoning is vanaf 2009 getransformeerd tot vakantiewoning met B&B service waar je kunt genieten van een droomvakantie in een landelijke omgeving. 

Waar kun je ons vinden

Gasterie De Auw Fotsch
Kapelstraat 8
6191 RG, Geverik (Beek)

NIEUWSBRIEF ONTVANGEN?

Nieuwsbrief

opgeven nieuwsbrief

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.